Alexanderteknik er en læreproces, hvor man bliver opmærksom på kroppens spændingsmønster og hjælper kroppen tilbage i balance og afspændt lethed. Alexanderteknikker til heste har fokus på hestens kropsholdning. Har hesten en god kropsholdning fungerer alle gangarter og den kan honorere de krav vi stiller til den ved korrekt træning.
Mange faktorer har indflydelse på hestens krop, som hovenes sundhed og balance, tændernes sundhed, sadlen, foderet, miljøet, træningen og ikke mindst rytterens kropsholdning og balance. Jeg oplever ofte heste med kiropraktiske problemer, have spændinger de samme steder i kroppen gang på gang. Når jeg ser hestene under deres daglige rytter, spænder rytteren ofte mere i den ene hånd end i den anden.
Med Alexanderteknikkerne kan jeg hjælpe rytteren til at mærke hvor disse spændinger kommer fra, hvilket i mange tilfælde slet ikke skyldes selve hånden, men måske en øm skulder, en hofte eller noget helt andet hos rytteren. Med Alexanderteknikker kan disse spændingsmønstre opdages og ændres og hestens spændinger forsvinder helt eller ændres, hvilket også er et skridt på vejen til mere succes i din daglige træning.
Alexanderteknikker til heste er baseret på Alexanderteknik til mennesker
Alexanderteknik er ikke en behandling som sådan men en læren i at bruge sin krop med omtanke og bevidsthed. Med Alexanderteknik lærer man at få øje på sine spændingsmønstre og derefter være i stand til at fjerne dem selv. Da heste spejler os, kan vi ved hjælp af vores egen krop hjælpe hesten til at spænde af i sin.Det er netop hvad Alexanderteknik til heste gør brug af.
F.M. Alexander udviklede en teknik der kan organisere kroppen som en helhed, så muskler, led og vejrtrækning og holdningsreflekser fungerer optimalt. Han opdagede, at forholdet mellem hovedet, nakken, ryggen og benene har stor indflydelse på hele kroppens funktion og dermed bevægelsesmønstre.
Ved at ændre måden at bruge sig selv på kan man reducere og endda helt fjerne symptomer som nakke, skulder og rygsmerter. Det kan også være et redskab til at ændre tilstande som stress og anden utilpashed ved at lære at ændre sine egne reaktionsmønstre.
For at den korrekte kropsholdning kan bevares hos heste er det vigtigt at hovene beskæres med 4 til 6 ugers mellemrum, da for lange hove, underløbne dragter m.m. har stor betydning for hestens biomekanik og dermed kropsholdning.
Tænderne har også stor betydning for en god kropsholdning, da tandspidser m.m. begrænser kæbens bevægelighed, hvilken har stor indflydelse på balancen.
Alt dette underviser jeg i under mine besøg og ved et godt samarbejde mig og jer imellem finder vi en vej til fuld heling sammen.
Princippet bag teknikken er at stoppe det “forkerte” så det rigtige kan udfolde sig.
Tegn på at din hest har dårlig kropsholdning:
- Står oftest asymmetrisk på sine ben, her ses ofte forskel i hovenes størrelse parvist
- Hovedet eller nakken ligger lidt på sned
- Øjnene er uens og ikke helt ‘på linje’
- Nogle ryghvirvler syner højere end andre, ligesom det er tilfældet ved eksempelvis karpelænd.
- Præstationsproblemer
- Urent gående
Har hesten god kropsholdning, når den står stille, er den i balance, og da vil alle gangarter som oftest fungere.
Jeg samarbejder med Alexanderlærer Ulla Pedersen. Vi afholder workshops sammen, med fokus på rytterkroppen. Læs mere her: https://dyredoktor-heidinielsen.dk/kurser-og-foredrag/
Få tilsendt mit træningskursus i 7 lektioner kvit og frit og lær, hvordan du træner din hest stærkere med afspændings, stræk- og balanceøvelser
Hver eneste lektion indeholder både teori, praktiske øvelser og eksempler.
Det fungerer sådan, at du bare tilmelder dig i formularen her.
-----
>>> Du er i gang om få minutter <<<
---
Du får med det samme første videolektion tilsendt og herefter modtager du lektionerne med 3 dages mellemrum - du har med andre ord tid nok til at gennemgå øvelserne mellem hver lektion.
---
Og vigtigst af alt - det koster ikke noget.
Tilmeld dig her og få adgang til den første videolektion
Udfyld her med dit navn og din emailadresse for at få adgang til dit træningskursus