Gentle Bridle

Hvad er Gentle Bridle

Gentle bridle er et helt nyt trense design, som tager hensyn til hestens ømme punkter og fjerner pres herpå. Trensens helt unikke halve næsebånd, fjerner alt pres på hestens underkæbe og øger dermed mobiliteten i kæbeleddet, hvilket øger bevægeligheden igennem hele hestekroppen. Næsebåndet beskytter også hestens tænder, tunge, lader og mund iøvrigt, idet det er muligt at ride med tøjlen i næsebåndet. Du kan også ride med to tøjler og på denne måde anvende trensen som en kander trense, nu blot med en tøjle i et simpelt bid og en tøjle i næsebåndet, så du istedetfor at øge pres i hestens mund, minimerer det.

Trensen er let, alt læder er smalt, alle spænder er små og lette. Alle ombuk vender væk fra hestens hud og så sørger den unikke nakkepude for at løfte læderet væk fra kæbeleddet.

Alle dele af Gentle Bridle (med undtagelse af nakkestykke og nakkepude, som sælges samlet)kan købes seperat, så der er mange justeringsmuligheder, og du kan få en trense der passer din hest tæt på perfekt. Se nederst på denne side alle dele, målevejledning mm.

Hvorfor Gentle bridle?
Navnet Gentle Bridle er opstået, da en kær veninde introducerede mig til den pædagogiske tilgang der hedder Gentle Teaching.
Gentle Teaching er en meget empatisk måde at være med mennesker på, det er en måde at skabe tryghed hos og drage omsorg for mennesker på.

Gentle Bridle tillader heste at føle sig trygge og sikre og føle sig passet på i ridning, ligesom hestene gives mulighed for at have en stemme med i træningen. Gentle Bridle er udviklet gennem mange års arbejde med heste og har fokus på en venlig, omsorgsfuld, nænsom og kærlig omgang mellem rytteren og hesten.

Gentle Teaching – som er en filosofi, der blev formuleret af den amerikanske professor og psykolog, Dr. John McGee i starten af 1980erne, fokuserer på fire basale følelser, som det er nødvendigt at lære mennesker, som er sat uden for livet, det være sig mennesker med angst, eller måske kommer fra en svær baggrund, men i bund og grund er gentle teaching den måde alle individder bør undervises i også ryttere og heste af deres rytter.

  • at føle sig sikker og tryg
  • at føle sig værdsat og elsket
  • at føle kærlighed og varme til andre
  • at føle sig inkluderet i de fællesskaber, de lever i.

Den professionelle skal ikke kun sikre sig, at disse tilstande er tilgængelige for personen. Opgaven er også at hjælpe personen til selv at mærke sikkerheden, kærligheden, varmen og fællesskaberne.

Gentle teaching, den nænsomme læring – har derfor fokus på hjertet, og undervisningsmetoden er sansning og refleksion.

Refleksion, hvordan læser du hesten og hvordan rører du ved hesten, dette også igennem tøjlen, er du bevidst om hvad tøjlen gør når du bruger den?

Være tilstede, være nærværende og kærlig- opstår der modstand, skal du slippe presset og gå med hesten og hjælpe den til at føle sikker og tryg igen. Du nedsætter kravene til den, indtil den igen er tryg og har tillid til de opgaver du stiller den. Dette er essensen af Gentle teaching -> gentle riding og deraf navnet på denne helt nye og unikke trense som er fremtidens trense Gentle bridle.

Download PDF filer

Vejledning for til størrelesesguiden/ måleskema

Her har du et skema du lige kan printe ud og tage med ud til din hest sammen med et målebånd, husk også at printe selve måleskemaet så du ved præcist hvor du skal måle din hest.

Dine mål fører du ind i skemaet i de tomme felter og så kan du i de første felter se hvilke længder trensedelene fås i. Så de mål de tager på din hest, skal du sammenholde med mål trensedelene er i og vælge derudfra hvilke dele din hest skal ha.

Du kan frit mikse alle dele i størrelserne pony, cob og full- lige på nær nakkestykket og nakkepuden, de to dele hænger sammen.

Kindbenet er fri for tryk

Det halve næsebånd giver mulighed for at ride med to tøjler. Et sæt i biddet og et sæt i næsebåndet. Når du bruger tøjlen til næsebåndet, får munden helt ro og kroppen kan lære uden så mange forstyrrelser.

Nakkepuden fjerner sammen med nakkestykket tryk på kæbeleddet, samt fjerner pres på basen af øret.

Syner som en traditionel trense, men beskytter meget mere og giver heste bedre bevægelser i hele kroppen.

Kæberem er en mulighed, uden at skabe meget større tryk.

Unik nakkepude, der beskytter øret og kæbeleddet.

Med næsebånd og bid forbundet, skånes hestens mund.

Kapsun for den veltrænede hest.

Pandebånd skal være så lange, at de ikke trækker nakkestykket frem.

Nu har du set flere elementer af Gentle Bridle, den helt unikke trense der beskytter heste mere. Mange trenser kan optimeres til at ligge bedre på heste, men indimellem er det ikke muligt, hvis målene på din trense er skæve. Gentle Bridle fåes i enkelt dele, det betyder at hvis mange dele af din trense passer godt, kan vi nøjes med en enkelt ny del i mange tilfælde og på den måde optimere den trense du har.