Onlinehjælp til bid og trense

Bor du langt væk og ikke har mulighed for at komme her til min klinik, eller samle heste nok til, at jeg kan køre ud til dig, så er der hjælp at hente online.

Det kræver, at din hest har fået en grundig mundhuleundersøgelse for nylig, da det er helt afgørende at vi er 100% sikre på, at hesten ikke står med en tandsygdom eller måske har et hul i en tand eller en flækket tand mm. I de tilfælde vil det kun virke meget kortvarigt at justere bid og trense, da hesten kan gå rundt smerter 24:7 også helt uden den ser ud til at ha det skidt. Få meget gerne din hestetandlæge til at filme tyggefladerne af alle hestens tænder (de fleste hestetandlæger har idag et mundhulekamera til rådighed)

Og så skal du lige tage et oversigtsbillede af din hests mund, når hestetandlægen har bedøvet hesten, vasket dens mund helt ren, åbnet munden med mundspærren og tændt en god kraftig lyskilde, så munden lyses helt op. Det kan du let gøre med din mobiltelefon, du vender den blot i vandret stilling, og sætter den helt ind imod mundspærren.

Online hjælpen fungerer sådan, at jeg opretter en lukket facebookgruppe kun for dig og mig. Derinde deler du hestens tandjournal, oversigtsbilledet af hestens mund og 2 korte videoer (max 5 minutter pr video) videoerne skal gerne vise når du syntes det går rigtig godt og en der viser når der er udfordringer.

Del også en kort beskrivelse af din hest med følgende informationer:

 1. Hestens navn
 2. Hestens køn
 3. Hestens alder
 4. Hvor længe du har haft hesten
 5. Hvordan er den opstaldet (løsdrift eller boks)
 6. Hvor mange timer den er på fold og om den går alene eller i flok
 7. Har den hestevenner, evt hvor mange
 8. Hvad fodrer du med i krybben og hvor mange gange i døgnet
 9. Hvor mange kg hø eller wrap i døgnet
 10. Hvad du bruger hesten til (dressur, spring, skovtur, kørsel, agility eller andet)
 11. Hvor mange dage i ugen du rider

Så skal du dele:

 1. Foto af den trense og det bid du bruger på hesten i øjeblikket, når det sidder på hesten, og spænd alle remme som du plejer- del 3 billeder her af, et fra hver side og et taget forfra.
 2. Foto af biddet tæt på og gerne et foto af den andre bid du har, skriv længderne på hvert bid.

Jeg ser det hele igennem og så skriver jeg til dig og deler evt en video med dig hvor jeg viser dig hvad du kan ændre på.

Når du har set og læst mine svar igennem, så kan vi mødes over FaceTime, gerne hvor du er hos din hest, så vi kan runde hele sessionen af og få implementeret de ting der skal til for at hjælpe hesten.
Sommetider kan være en hjælp for dig med nogle øvelser til at styrke din hests koordination og balance, for at i får det bedste ud af træningen, da deler jeg 2-5 videoer med dig i den lukkede Facebookruppe. De videoer er kun til dit eget brug.

Sådan en online session tager 45 minutter alt i alt og koster 1500kr.

Har du brug for mere hjælp til opfølgning eller evt til træningsøvelser og ny bidtilvænning, så koster det 500kr pr kvarter- det lyder måske af meget, men jeg kan sende mange gode videoer til dig på 15 minutter så besvim ikke;o)

Tag et foto af din hests mund, når din tandlæge har sederet hesten, vasket dens mund og sat en kraftig lyskilde på mundspærren. Med sådan et billede er det muligt at vurdere hestens tandstilling, samt eventuelle skader fra udstyret.