Oplevelser, behandlinger og samarbejder, jeg tager med mig ind i 2016Jeg har tænkt meget på dette i den sidste tid. Jeg har tænkt meget på, hvad jeg har fyldt mine arbejdsdage med – og det slog mig, at det hele tiden været med dig, hesteejeren, som omdrejningspunkt.

Sammen med dig har jeg nemlig gennem hele 2015 arbejdet ud fra ønsket om en ny holdning til træning, fornyet energi, ny udvikling i nye retninger, nye mål – bedre præstationer og mere holdbare heste.

Det gav gladere heste og gladere rytter.

Det kommer der mere af i 2016 (jeg har virkelig svært ved at vente), men først vil jeg gerne tage et kig på 2015 sammen med dig.

Det er svært for mig at gøre det her kort.
Der er så meget, jeg gerne vil takke dig for.
Fortælle dig og afsløre for dig.

Jeg vil med dette blogindlæg vise dig, hvad jeg er taknemmelig for fra året 2015 og tager med mig videre ind i 2016.

Oplevelser, behandlinger og samarbejder, jeg tager med mig ind i 2016

Her er hvad jeg fyldte mine arbejdsdage med.
Et smugkig ind i mit arbejdsliv.

Snakken med dig som ejer.
Du er den vigtigste faktor i vores arbejde med at få din hest i topform. Du kender din hest bedre end nogen anden, og det er afgørende for det videre forløb. 2015 blev det år, hvor jeg for alvor kunne se effekten af det gode samarbejde med dig som hestens ejer.

Trygheden for din hest med mig som behandler.
Det er en tillidserklæring din hest og jeg imellem, at jeg får lov at behandle din hest – også de steder, hvor der er smerter. Jeg har et bredt spektrum i min værktøjskasse, så jeg kan tilpasse netop din hests behov og smertetærskel. Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde med søde og tillidsfulde heste, og jeg glæder mig til at fortsætte og er dybt taknemmelig over at kunne få lov.

ProPrio-bogen
Bogen om ProPrio-Træning kom på gaden. Det har gjort en koloenorm forskel, da jeg med bogen kan give dig helt konkrete redskaber til din videre træning, genoptræning og vedligeholdende træning med din hest. Det har du selvfølgelig altid kunne få, men det er ikke altid let at forklare og vise dig med din egen hest, som jo typisk har nogle fysiske udfordringer og derfor endnu ikke kan udføre øvelserne, som de gerne skulle ende med at se ud.

I bogen viser jeg dig, hvordan du bygger øvelserne op. Bogen kan helt unikt med de pædagogiske illustrationer og især alle QR-koderne, der linker til videoerne, hjælpe dig med at udføre øvelserne helt korrekt.

Kæber, tungeben og nakke blev løsnet efter hver en tandbehandling
Tandbehandlingerne afsluttes altid med løsning af hestens kæber, tungeben og nakke. Det er vigtigt for mig som behandler, da tandspidser og andre tandproblemer giver mange spændinger i og omkring hestens kranie. Det er selvfølgelig stadig en gratis service, ligesom alle vallakker og hingste får fjernet eventuelle smegmasten. Du må forstå, at jeg umuligt kan gå fra en halvfærdig behandling. Derfor fortsætter jeg selvfølgelig med at tilbyde dette ved hver en tandbehandling.

Alexanderteknikken er altid godt til afspænding
Alexanderteknikkerne bruger jeg hver gang til alle dyr. Det er et værktøj for afspænding og det at turde give slip på gamle spændinger og bevægemønstre. Alexanderteknikken sidder dybt forankret i mig som person og som behandler – fordi spændinger kan være roden til alt ondt. Derfor er det et værktøj, jeg fortsætter med at tage frem i mine behandlinger.

Kranio-Sakral terapi og Osteopati i starten af behandlingen
I starten af behandlingen indleder jeg ofte med kranio-sakral terapi og osteopati. Det er nemlig en meget blid behandlingsform, og hestene bliver hurtigt trygge og slipper deres spændinger. På den måde kan jeg bedre udføre min kiropraktiske og mere dybdegående behandling. I 2016 vil jeg have endnu mere fokus på den hele behandling og ikke den enkelte behandlingsform – kranio-sakral terapi og osteopati er en naturlig del af mit indledende arbejde med din hest.

Kiropraktikbehandlingerne går i dybden
I 2015 har jeg afhjulpet og behandlet heste med nedsat bevægelse og problematikker i leddene. Kiropraktikken fungerer som en essentiel og dybdegående behandling, hvor alle led med nedsat bevægelse, rettes og hvor jeg som hestens kiropraktor arbejder med at genoprette korrekt biomekanik i alle hestens led. Dette vil jeg som det mest naturlige fortsætte med i 2016, da jeg ofte oplever fantastiske resultater hos hesten og ikke mindst i den daglige ridning.

Akupunktur
Akupunktur har været en rigtig god behandlingsform for mig som dyrlæge at bruge i mange situationer. Behandling med nåle i definerede punkter nedsætter muskelspændinger og virker smertestillende. Nålene er med mig overalt, når jeg kommer ud for at behandle – og det fortsætter jeg med i 2016.

Fysioterapi/ ProPrio-Træning
Kiropraktikbehandling, osteopatisk behandling, osv. er alle “her og nu løsninger”, der løsner hestens krop og frigør den for spændinger. Men jeg har altid haft svært ved ikke at tænke på holdbarheden. Og hvis du som hesteejer vil bevare de gode resultater, skal hestens muskelstyrke trænes til en ny måde at bevæge sig på. På den opstår de samme problemer opstår ikke igen og igen. Og her er fysioterapi/ProPrio-træning et godt redskab. Dette har været min kæphest i 2015, og jeg tager kæphesten med mig ind i 2016 for at holde fokus på at opnå succes i din daglige træning uden skadespauser.

Du er altid velkommen til at kontakte mig og høre mere om mine behandlinger og mit arbejde.